Bibliotheek en boekwinkels

Vandaag heb ik een filmpje gemaakt van alle foto’s van de boekpresentatie (zie link onderaan ‘Boekpresentatie’). Ook ben ik naar drie reisboekhandels in Amsterdam gegaan om mijn boek langs te brengen. Vanaf 8 september liggen ze daar dus in de winkel. En ook bij het mooie boekwinkeltje ‘Au bout du monde’ op de Singel aan de rand van de 9 straatjes werd het heel goed ontvangen.

Mijn boek ligt nu in het archief van de Koninklijke Bibliotheek https://www.kb.nl/. Het is zo leuk om op te zoeken in het archief en het dan vermeld te zien staan. Ik heb deze maand een aantal hoogtepunten mogen meemaken in de verspreiding van mijn boek:

Bij de Bruna ligt er een slinkend stapeltje op de toonbank, nadat ze in de eerste week uitverkocht waren geraakt en ook bij de Schrijverij in Heiloo heb ik al een tweede stapeltje kunnen langsbrengen.

In de bibliotheek in Heiloo is het boek tot sprinter gemaakt. Dat betekent dat hij voor een euro per week te leen is.

Ik was half augustus een dagje in Amsterdam en ging even langs bij ’t Japanse winkeltje, naast Tozai Travel (waar mensen reizen op maat naar Japan kunnen boeken en lessen Japans kunnen volgen). Daar staat mijn boek dan tussen alle gespecialiseerde boeken in.

En bij het Sieboldmuseum in Leiden vindt men het een aanwinst voor de museumwinkel, omdat ze altijd op zoek zijn naar Nederlandse schrijvers die over Japan publiceren. Het museum exposeert o.a. de collectie van Philipp Franz von Siebold, arts  en flora/fauna-onderzoeker op Dejima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki van 1823 t0t 1829. Komende winter houd ik hier een lezing.

In de Eerste Bergensche Boekhandel vond de eigenaar mijn boek zo mooi vorm gegeven, dat hij er gelijk een aantal van me afnam, dus zonder ze eerst in consignatie te nemen. Dat is een prachtige ervaring voor een schrijver/uitgever.